Årets Cykelvänligaste Arbetsplatser är utsedda!

Cykelvänligast arbetsplast vinnare 2023 presenteras!

Vinnarna av “Årets Cykelvänligaste Arbetsplatser 2023” är utsedda! Cykelvänligasts jury har granskat bilder, kommentarer och räknat kriterier – och kan nu stolt presentera vinnarna 2023.

Stort grattis till: 

Årets Cykelvänligaste Arbetsplats 2023: Trivector Lund Vävaregatan  

Antal stjärnor: 5  
Antal uppfyllda kriterier: 43 

“Med stort engagemang för den hållbara omställningen har Trivector Vävaregatan Lund fortsatt att checka av kriterier sedan de uttog samma utmärkelse förra året. De har också spridit kunskapen om sitt cykelvänliga arbete i webbinarier, genomfört elcykelkampanjer och arrangerat cykel-afterworks!“ 

Vinnaren har utsetts baserat på antal stjärnor, uppfyllda kriterier samt kommentarer och bilder. 

Årets Raket 2023: Edge 
Antal stjärnor: 5 
Antal uppfyllda kriterier: 40  

“Årets Raket tilldelas Edge som under 2023 har gjort en synnerligen stark resa till att bli en ännu cykelvänligare arbetsplats. Sedan anmälan 2022 har de checkat av många kriterier, och ligger idag i den absoluta toppen. En resa som inspirerar fler till att göra förändring!” 

Utmärkelsen “Årets Raket” tilldelas en arbetsplats som har gjort stora cykelvänliga framsteg sedan förra året och bockat av fler cykelvänliga kriterier. 

Årets Cykelidé 2023: Region Gotland – Visborg 

“Utmärkelsen för Årets Cykelidé går till Region Gotland – Visborg, en arbetsplats som under sitt första år som medlem engagerat sig med flera bra idéer för att de 700 anställda ska få en ännu cykelvänligare arbetsplats. Detta genom att, bland mycket annat, har arrangerat lunchmöten med andra ‘Cykelvänligast-arbetsplatser’ för att planera gemensamma aktiviteter, skapat ett bokningssystem för elcyklar på arbetsplatsen, anordnat gratis cykelservice-tillfällen och arrangerat cykelfrukostar för att inspirera fler till cykling!”

Utmärkelsen “Årets Cykelidé” tilldelas en arbetsplats som har ett särskilt kreativt tillvägagångssätt för att bli cykelvänligare eller har genomfört andra åtgärder än dem som finns listade bland kriterierna. 

Årets Nykomling 2023: Olofströmshus AB 

“Olofströmshus är årets Nykomling för sitt arbete med att omvända inbitna bilister till att välja cykeln i tjänsten. Under sitt första år har Olofströmshus checkat av många kriterier och har redan nått den näst högsta nivån med 4 stjärnor. Med ett stort engagemang för att använda lastcyklar i tjänsten istället för bilar – fortsätter det hållbara arbetet.” 

Utmärkelsen “Årets Nykomling” delas ut till en arbetsplats som anmält sig till Cykelvänligast under 2023, visat på engagemang och genomfört cykelvänliga åtgärder på arbetsplatsen. 

Drygt 300 arbetsplatser över hela Sverige är del av den nationella plattformen Cykelvänligast och arbetar tillsammans med regioner, kommuner och arbetsplatser, mot samma mål – att skapa arbetsplatser där det är lätt att välja cykeln! Genom Cykelvänligast kan arbetsplatserna skapa en bättre arbetsmiljö för sina anställda och samtidigt bidra till en stärkt folkhälsa och minskad klimatpåverkan. 

Kontakt