Nu startar Cykelvänligast 2024 – vad händer i vår?

Nu har det nya året för Cykelvänligast startat och planeringen för utmaningar och webbinarier är igång! I år har Cykelvänligast infört några ändringar för att kunna ha bättre fokus på engagemang och stöd hos deltagande arbetsplatser och med extra kraft på de arbetsplatser som finns inom våra partnerkommuner. Läs om våra uppdateringar och om vårens aktiviteter i nyheten nedan.

Vilka förändringar sker? 

Cykelvänligast stöttar företag med rådgivning, bjuder in till kunskapshöjande webbinarier för arbetsplatser, genomför en årlig resvaneundersökning och arrangerar cykeltävlingar. Allt detta är möjligt tack vare våra partnerkommuner och våra viktiga samarbeten med regioner. I år tar vi därför nästa steg och gör delar av plattformen Cykelvänligast exklusiva för arbetsplatser inom partnerkommuner. 

Vår rådgivning, webbinarier, Resvaneundersökning och tävlingen “Cykelvänligast” kommer nu att vara tillgängligt enbart för arbetsplatserna inom partnerkommuner. Cykelutmaningen – där arbetsplatser tävlar mot varandra under en månad av intensiv cykelpendling – är fortfarande öppen för alla arbetsplatser i hela Sverige. Det kan ni läsa mer om längre ner.  

Även möjligheten att registrera er arbetsplats på vår hemsida och använda plattformen cykelvänligast.se för att mäta er utveckling finns kvar för alla. På vår hemsida går det för alla arbetsplatser i hela Sverige att fylla i kriterier samt få inspiration för att bli mer cykelvänliga! 

Finns er arbetsplats i en partnerkommun?  

Välj “partners” i menyn här på vår hemsida. Där finns en lista med alla partnerkommuner. Finns er kommun inte med? Hör av er till kommunen och uppmuntra dem till att bli partner till Cykelvänligast! 

Det här händer under våren:   

Årets första webbinarium 18 mars kl. 13  
I mars håller vi i vår första webbinarium som kommer handla om bland annat förmånscyklar. Vill ni vara med och höra de senaste uppdateringarna kring de nya riktlinjerna är ni välkomna att delta! Arbetsplatser som finns inom partnerkommuner kan delta på Cykelvänligast kunskapshöjande webbinarier och kommer att få inbjudan via mail.  

Rådgivningsmöte  
Vi kommer att erbjuda ett rådgivningsmöte för alla arbetsplatser inom partnerkommuner. Mer information om när det äger rum kommer snart.  

Cykelutmaningen  
I år öppnar anmälan för Cykelutmaningen den 1 april. Cykelutmaningen är en väldigt uppskattad aktivitet där olika lag från olika arbetsplatser tävlar mot varandra. Det lag som har cyklat flest kilometer sammanlagt under en månadsperiod vinner tävlingen! Arbetsplatser som vill vara med och delta kan i god tid planera och skapa sina lag (teams) och kontakta oss gärna om ni har frågor eller funderingar. Mer om Cykelutmaningen finns att läsa här.

Kontakt