Vinnarna i Cykelutmaningen 2022

Efter tre veckor och hela 38 000 cyklade kilometer är Cykelutmaningen nu över och här *trumvirvel* presenterar vi de vinnande lagen!

Cykelutmaningen är Cykelvänligasts årliga lagtävling där medarbetare tävlar mot varandra i att cykla till, från och i jobbet så mycket som det går under tre veckors tid. I år ägde Cykelutmaningen rum 7–25 november och lockade över 90 lag från hela Sverige. Och höstmörker och väderskiftningar till trots lyckades lagen tillsammans cykla hela 38 000 km! Men vissa lag cyklade så klart mer än andra per person och vi är glada att kunna presentera de hårdast trampande lagen. De tre vinnande lagen belönas med diplom och ett paket med cykelvänliga priser

Första plats

ReCycle

Stenungsunds kommun

Antal lagmedlemmar: 5
Totala km: 1381
Snitt km/person: 276,2

– Det började som en trevlig friskvårdssatsning för kollegorna i Stenungsunds kommun. På tok för sent insåg vi vilket väder det kan vara i november – det har varit kämpigt med snö, motvind, blixthalka och ösregn. Vi är stolta över att ha tagit oss igenom hela utmaningen och överraskade över vår förvånansvärt stora tävlingsinstinkt, säger Josefine, Michael, Annie, Åsa och Lisa från det vinnande laget.

Lag ReCycle från Stenungsunds kommun.
Andra plats

Lärstudio

Johannesbäcksskolan

Antal lagmedlemmar: 4
Totala km: 1035
Snitt km/person: 258,75

– Det vi vill skicka med till alla andra utmanare är att byta till vinterdäck nu när det börjar bli halt och fortsätta att cykla, säger Kent, Yvonne, Ladji och Lasse från lag Lärstudio. Lasse saknas på bilden nedan.

Lag Lärstudio från Johannesbäcksskolan.
Tredje plats

Gnist-tramparna

Storstockholms brandförsvar

Antal lagmedlemmar: 4
Totala km: 951
Snitt km/person:
237,75

– Jag såg en annons om utmaningen på nätet och tänkte att det här är ju något för oss! Det finns många cykelglada personer på Storstockholms brandförsvar så vi samlade ihop några av oss. Vi arbetar alla förebyggande, tvärtemot vad namnet säger då. Hade vi varit gnisttrampare på riktigt hade det varit svårare, men vi kan alltså cykla en del i tjänsten med cykeln på bilden, så det blev några extra turer med den också. Vi ser fram emot fler liknande utmaningar framöver!, säger Karin som tillsammans med Jan, Gunnar och Caroline utgör lag Gnist-tramparna.

Lag Gnist-tramparna från Storstockholms brandförsvar.

Cykelutmaningen 2022 – Topp tio

LagnamnArbetsplatsSnitt km/person
ReCycleStenungsunds kommun276,2
LärstudioJohannesbäcksskolan258,75
Gnist-tramparnaStorstockholms brandförsvar237,75
Team FysioLinköpings universitet224
LMKSundsvalls kommun SBK-LMK216,8
QA LocalsOctapharma193,66
Floor12Linköpings universitet193,4
Queens on WheelsLinköpings universitet184,66
FoxesAndTheKittenCPAC Systems181,8
StudentavdelningenUppsala universitet179,4

Vill du vara med i Cykelutmaningen 2023? Se till att din arbetsplats är med i Cykelvänligast – anmäl er här!

Kontakt