Är ni cykelvänligast i Sverige?

Året börjar gå mot sitt slut och det är snart dags att utse årets cykelvänligaste arbetsplatser! Vi har samlat allt du behöver veta för att ha en chans att kamma hem någon av utmärkelserna.

Vilka utmärkelser kan vi vinna?

Följande utmärkelser kommer att delas ut:

  • Cykelvänligast i Sverige 2022
  • Årets cykelvänligaste mindre arbetsplats (1-49 anställda)
  • Årets cykelvänligaste mellanstora arbetsplats (50-249 anställda)
  • Årets cykelvänligaste stora arbetsplats (250+ anställda)
  • Årets cykelidé
  • Dessutom delar vi ut diplom till alla arbetsplatser som har minst en stjärna!

Hur utses vinnarna?

Vinnarna utses baserat på antal stjärnor, uppfyllda kriterier samt bifogade kommentarer och bilder.

Utmärkelse för årets cykelidé tilldelas en arbetsplats som har ett särkilt kreativt tillvägagångssätt för att bli cykelvänligare eller har genomfört andra åtgärder än dem som finns listade bland kriterierna. För att ha en chans att vinna denna utmärkelse är det viktigt att ha lämnat kommentarer och bilder som komplement till kriterierna.

När behöver vi senaste ha uppdaterad kriterierna?

Ni behöver ha uppdaterat era kriterier och lagt till kompletterande kommentarer och bilder senast den 30 november.

Lånecyklar och miljöbonus är några av de sätt som Edge använder för att motivera sina medarbetare att välja cykeln. Vilka cykelvänliga kriterier uppfyller ni?

Hur uppdaterar vi kriterierna?

Du uppdaterar din arbetsplats uppfyllda kriterier genom att logga in här på hemsidan med det konto som arbetsplatsen skapade vid registreringen. Vid inloggning kommer du direkt till sidan med kriterier, och där är det helt enkelt bara att bocka av de kriterier som arbetsplatsen uppfyller. Genom att trycka på pilarna till höger om kriterierna får du fram en beskrivning av respektive kriterium.

Vid varje nivå (1–5 stjärnor) finns det också ett fält där det är möjligt att lämna kommentarer och en knapp för att ladda upp bilder till tillhörande kriterier. Vill man lägga till kommentarer som faller utanför kriterierna och nivåerna kan man göra det i fältet med rubrik “Gjort något mer?” längst ner på sidan.

När presenteras vinnarna?

2022 års vinnare tillkännages på en digital prisceremoni samt i Cykelvänligasts kanaler den 25 januari. En inbjudan till ceremonin kommer att skickas ut till alla arbetsplatskontakter längre fram. 

Vinnarna kommer att få ett fint diplom samt ett kommunikationskit för att kunna uppmärksamma utmärkelsen i egna kanaler.

Behöver du inspiration på hur ni kan bli en cykelvänligare arbetsplats?

  • Läs om hur Edge motiverar sina medarbetare att välja cykeln
  • Läs om hur AF Bostäder har gjort cykeln till det naturliga sättet att ta sig fram

Fler frågor? Kontakta oss!

Kontakt